Wat te doen als je wasmachine kapot is?

Misschien wel een van de meest vervelende dingen die in jouw huis kunnen gebeuren is het sneuvelen van witgoed. Een kapotte koelkast, wasmachine of droger, super onhandig natuurlijk! Bovendien zijn het vaak dure apparaten, en moet je daarom een flinke duit in het zakje doen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Je wasmachine is zeker zo’n apparaat waarvan je pas merkt hoe vaak je die gebruikt als die ineens kapot is. Daarom geven wij je in deze blog tips wat je allemaal kan doen als jouw wasmachine ineens kapot gaat.

Laat een monteur langs komen

Wanneer jouw wasmachine het ineens niet meer doet, hoeft dit niet per direct te betekenen dat die het ook nooit meer gaat doen. Het beste wat je kan is zelf proberen uit te zoeken wat er kapot is. Gaat het deurtje bijvoorbeeld niet meer goed dicht dan is dit vrij makkelijk te laten maken door een monteur. Als je niet weet wat er kapot is kan je een monteur laten komen voor onderzoek, maar dit kost wel vaak ook extra geld, omdat de monteur dan vaak nog een tweede keer moet langskomen om het te repareren. Als je wel weet wat er kapot is kan je dit van te voren al doorgeven aan de monteur, waardoor hij maar een keer voor hoeft te rijden. Zorg wel dat je een gecertificeerde monteur laat langskomen, bij voorkeur een van de winkel of het merk waar jij je wasmachine hebt aangeschaft. Goedkope services werken vaak met goedkope materialen waardoor het gebrek waarschijnlijk sneller terugkomt, en in dat geval is goedkoop duurkoop!

Niks meer aan te doen?

Is je wasmachine echt helemaal kapot? Breng hem dan weg naar de milieustraat, of nog beter, breng hem weg naar een inruilservice. Vaak krijg je dan nog wat geld voor je wasmachine omdat zij er nog werkzame onderdelen uithalen. Dit geld kun je vervolgens weer investeren in een nieuwe machine. 

Voordelig een nieuwe wasmachine kopen

Als je toch echt eraan moet geloven dat je een nieuwe machine moet kopen, dan kun je er ook voor kiezen om dit te doen in een wasmachine outlet. Een witgoed outlet verkoopt witgoed wat niet meer verkocht kan worden in de officiële witgoed winkels. Vaak heeft dit witgoed slechts een beetje transportschade opgelopen, waardoor het apparaat zelf nog steeds van topkwaliteit is, maar alleen de doos eromheen wat beschadigd is. Vaak heb je bij zulke outlets ook gewoon twee jaar garantie, waardoor jij er nog steeds van verzekerd bent dat je een goede wasmachine koopt.

Geef een reactie