Wasgeheimen van 5-sterrenhotels

Heb je problemen met de was? Met dit artikel zal ik je enkele van de beste wastips onthullen die 5-sterrenhotels gebruiken om continu verse was te hebben. Deze trucs bieden oplossingen voor problemen als het mengen van witte was met gekleurde was. Het zijn tips om je te helpen een schonere, beter ruikende kleding, schoenen, beddengoed en vrijwel elke propere stof te hebben.

Wastips van hotels

Zout voor witte kleding

Heb je per ongeluk een lading witte kleren gemengd met enkele blauwe? Misschien heb je geen permanente schade aangericht. Voordat je iets in de droger doet, verwijder je de vochtige kleding en week je deze in een oplossing van zuiveringszout. Voeg een half kopje zout en een half kopje wasmiddel toe. Was de kleding nu zoals gewoonlijk. Het is zeer waarschijnlijk dat je witte kleren aan het einde van de cyclus nog steeds wit zijn zonder vlekken.

Gebruik wit krijt en kranten om geurtjes uit je schoenen te verwijderen

Wist je dat het verwijderen van vocht in je schoenen zweetgeuren kan voorkomen en de levensduur van de schoenen kan verlengen? Leg daarom, elke keer dat je je schoenen uitdoet na een drukke dag, een aantal kleine stukjes wit krijt erin. De krijtjes absorberen het vocht.
Een andere moeiteloze manier om vocht uit je schoenen te verwijderen, is door kranten op te proppen en ze erin te stoppen wanneer de schoenen niet worden gedragen. Ik raad aan om elke keer verse kranten te gebruiken.

Verwijder tabaksgeur uit je kleding met azijn

Of je nu wel of niet een roker bent, je weet waarschijnlijk dat tabaksrook zich vastklampt aan alles waarmee het in contact komt. Helaas behouden de meeste stoffen (vooral wol), zelfs na het wassen, nog steeds deze geur. Om het te verwijderen, giet je wat heet water in de wastafel en voeg je er 3 kopjes azijn aan toe. Hang het aangetaste kledingstuk recht boven de wastafel en laat de stoom rechtstreeks in het kledingstuk opkomen. De azijn in de stoom verwijdert de geur zonder de stof te beschadigen. Het is goed om dit in een gesloten ruimte te doen, zoals de badkamer, om ervoor te zorgen dat de stoom niet door wind wordt weggeblazen.

Gebruik azijn om glimmende vlekken te doven

Heeft je favoriete jeans een glans vanop een stoel ontwikkeld? Je hoeft je geen zorgen te maken. Nadat je je was hebt gedaan zoals gewoonlijk, spuit je wat azijn op de glanzende plek en laat je de jeans drogen. Tegen de tijd dat je jeans droog is, is de glans verdwenen.

Flanelvlekken herstellen met eieren en glycerine

Flanellen vlekken zijn behoorlijk vervelend. Alles wat je op flanellen morst, zit vast. Laat je favoriete shirt echter niet stuk maken. Het enige dat je moet doen is een eierdooier en een eetlepel glycerine door elkaar mengen en het mengsel op de vlek smeren. Was het shirt na ongeveer een half uur zoals gewoonlijk en laat het drogen. Van zodra het droog is, zal je merken dat de vlek verdwenen is.

Maak je wasmiddel beter met zout

Werkt je wasmiddel niet genoeg om al je wasgoed te verwerken? Gooi het nog niet weg. Voeg gewoon wat zuiveringszout toe aan de spoelcyclus van je wasmachine. Het verhoogt de spoelkracht en het helpt om je kleding de vlek te verwijderen. Je kan je wasgoed ook eerst weken in een mengsel van wasmiddel en zout. Het zuiveringszout versterkt het wasmiddel en verwijdert eventuele vieze geurtjes uit je kleding. Uiteindelijk zal je kleding zachter aanvoelen en zal het er zeker ook schoner uitzien. Bovendien heb je minder geld uitgegeven.

Maak bleekwater van citroenen

Citroensap, of het nu uit een fles wordt gegoten of uit een citroen wordt geperst, is een geweldig bleekmiddel. Het beste eraan is dat het geen agressieve of schadelijke chemicaliƫn bevat zoals de geproduceerde bleekmiddelen. Citroensap kan, wanneer het gemengd wordt met heet water, vrijwel elke stof (behalve zijde) bleken en het witter en helderder maken. Om je wasgoed te bleken, meng je een half kopje citroensap met een liter warm water. Haal het water van het vuur en laat je kleding er ongeveer een uur in weken. Giet nog wat citroensap in je wasmachine en was de kleding zoals gewoonlijk. Je kleding wordt schoner en als bonus krijgen ze een frisse geur.

Maak handdoeken zachter met een tennisbal

Als je de droger gebruikt om je handdoeken te drogen, stop dan een tennisbal in de droger samen met je kleding. Deze manier van wassen maakt je handdoeken zachter en luchtiger.

Geef een reactie